tisdag 12 maj 2015

Kyckling med fetaost och champinjoner


1 kg kycklingfilé
150 g fetaost 
10 färska champinjoner 
1 vitlöksklyfta
4 dl vispgrädde 
3 msk tomatpuré (utan socker) 
1 tsk sambal oelek 
1/2 tsk timjan 
1 tsk basilika 
1/2 tsk oregano 
Salt, svartpeppar
Smör att steka i 

Hacka champinjonerna. 
Finhacka vitlöken. 
Fräs svampen i smör, salta och peppra. När svampen börjar få färg tillsätter du vitlöken. 
Lägg sedan den frästa svampen åt sidan.
Dela kycklingfiléerna på mitten, så du får dem hälften så tunna. 
Krydda runt om. 
Bryn kycklingen i smör, lite åt gången, så den får färg på båda sidor men ej blir genomstekt. Lägg åt sidan och bryn resten.
När du brynt den sista kycklingen, lägger du tillbaka all kyckling och svamp i pannan. 
Häll över grädde, sambal och tomatpuré, krydda med timjan, oregano och basilika.
Låt puttra på svag värme i ca 5 minuter. 
Smula ned fetaosten och rör om, låt den bli varm, sedan är det dax att servera! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar