torsdag 9 april 2015

Hollandaisesås


Det är faktiskt inte svårt att slänga ihop en hollandaise! Har ni aldrig gjort det så tycker jag att ni ska prova! Sååå himla gott till fisk och sparris!! 

3 äggulor 
2 msk vatten 
150 g smör
Ca 3 tsk saft från en citron 
Ca 1 krm salt 

Smält smöret på svag värme i en kastrull. 
Låt proteinet sjunka till botten (en vit massa). 
Vispa samman äggulor och vatten i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten och vispa kraftigt tills det tjocknar. Ta bort äggvispet från värmen. Droppa i smöret under vispning, lite i taget, undvik att få med bottensatsen, det vita proteinet. 
När du vispat ned allt smör tillsätter du citronsaft och salt. 
Servera! 
Hoppas det smakar! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar