tisdag 21 april 2015

Charlies korvstroganoff

Min son Charlie, 6 år, har börjat titta på Sveriges yngsta mästerkock, han vill bli som dem, lära sig allt! 
Idag lagade han korvstroganoff tillsammans med mig, det blev jättegott! 

Jag vill rekommendera er i Gävletrakten att svänga förbi Diléns saluhall i Valbo, deras korv har hög kötthalt och smakar smaskens! 



Recept
1 falukorv (så hög kötthalt som möjligt)
1 burk krossade tomater (Mutti Polpa)
2,5 dl vispgrädde
2 msk fryst basilika (eller 1 msk torkad)
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
Salt och svartpeppar
Smör

Finhacka löken och vitlöken. 
Skär upp korven i mindre bitar/strimlor. 
Fräs korv och lök i en rejäl klick smör. 
Salta lätt o peppra.
När korven fått lite färg tillsätter du krossade tomater, grädde och basilika. 
Låt puttra samman 5 minuter. 
Servera med kokt broccoli eller blomkålsris. 

Hoppas det smakar! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar