Recept
5 kycklingfiléer
2 buffelmozzarella (200g)
1 kruka basilika
5 tunna salamiskivor
1 burk Mutti Polpa tomatkross
2 dl vispgrädde
1 tsk torkad basilika
1 tsk oregano
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 msk kyckling eller kalvfond
Gör såhär..
Sätt ungen på 200 grader (varmluft).
Mixa följande ingredienser till en slät sås med mixerstav:
Tomatkross
Grädde
Vitlök
Kryddor
Fond
1/2 kruka basilika
Skär ett djupt snitt i kycklingfiléerna, så de går att vika upp.
Salta & peppra i och runt om filéerna.
Lägg sedan en skiva mozzarella, en skiva salami och tre basilikablad i varje filé.
Placera sen fyllda kycklingen i en ugnsfast form, häll över såsen och toppa med den skivade mozzarellan som finns kvar.
Kör in i ugnen i ca 30 minuter, tänk på att ugnar skiljer sig åt, vill du vara helt säker på innertemperaturen, använd stektermometer!
Till rätten serverade vi en god sallad med ruccola, gurka, tomat, avokado, pinjenötter och olivolja.
Hoppas ni gillar det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar