onsdag 21 januari 2015

Pistage-pesto fylld kyckling


Jag gillar att fylla kycklingfiléer och linda dem i bacon, det blir så saftigt och ger så mycket smak! 
Dessa fyllde jag med en pesto på pistagenötter och örter och serverade med en sallad, chèvre och rostade pistagenötter. 

Pistage-pesto
1 dl pistagenötter 
1 vitlöksklyfta
1 ekologisk citron (finrivet skal och lite saft) 
1 kruka färsk basilika (du kan ju självklart välja de örter du gillar bäst och byta ut)
5-6 blad salvia
0,75 dl olivolja 
salt, peppar 

Mixa samman med mixerstav. 

Skär en ficka i kycklingfilén fyll med en sked pesto, salta och peppra runt om, linda runt två skivor bacon.

Bryn runt om, så baconet får lite färg, lägg sedan i en ugnsform.
Låt kycklingen gå klart i ugnen på 150 grader, använd stektermometer (70 grader), det tar ca 15 minuter, beroende på storlek och ugn kan tillagninstiden skilja lite, så använd termometer! 

Hoppas ni gillar det! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar