söndag 11 januari 2015

Mustig kycklingsoppa med curry och äpple


Recept för fyra personer

4 kycklingfiléer
1 burk finkrossade tomater 
6 dl vatten
2 msk kycklingfond (el 2 buljongtärningar)
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1-2 röda äpplen 
1,5 msk curry
1 krm timjan
2 msk persilja (färsk el. fryst)
Salt, peppar 
Ghee, kokosolja el. smör 

Finhacka lök och vitlök.
Strimla kycklingen tunt.
Skala och tärna äpplena.
Ta fram en gryta och låt lök, vitlök, curry och timjan svettas tillsammans i rikligt med smör el. olja, rör undertiden. 
Tillsätt kycklingen, salta och peppra.
I med äpplena, rör runt. 
Tillsätt fond, vatten och tomatkross.
Låt puttra ca 10 min. Tillsätt 1 msk persilja, smaka av! 
Strö över persilja innan servering. 

Hoppas det smakar!! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar