onsdag 21 januari 2015

Kyckling i dragonsås med chilifrästa grönsaker


Dragonkyckling
(recept för fyra personer)
4-5 kycklingfiléer
5 dl vispgrädde 
2 msk dragon
1 tsk basilika 
Salt, peppar
Smör

Dela filéerna på mitten, så de blir tunna. 
Krydda runtom med lite dragon, basilika, salt och peppar. 
Bryn kycklingen hastigt på båda sidor i rikligt med smör. Häll över grädden och tillsätt den dragon och basilika som är kvar. Låt puttra i fem minuter. Smaka av med salt och peppar. 

Chilifrästa grönsaker 
(recept för fyra personer)
1 broccolibukett
1 rödlök
1 liten squash 
0,5 tsk chiliflakes 
Salt, peppar
Smör

Dela broccolin i små buketter.
Tärna squashen grovt.
Skär rödlöken i "båtar". 
Stek på medelvärme i smör tillsammans med kryddorna tills grönsakerna fått färg och mjuknat. 

Hoppas det smakar! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar