torsdag 4 september 2014

Ugnsbakad lax med limeaioli


Jag älskar lax, och jag älskar när det går fort att laga mat! 
Den här rätten slänger du ihop på 15-20 minuter, max! 
Sätt ugnen på 150 grader (varmluft). Krydda och salta laxen, jag använde en seafoodkrydda med saffran/fänkål.
Baka av i ugnen ca 15 minuter. 

Limeaioli
Jag gör en snabbvariant med mixerstaven! Viktigt att du mixar i en cylinder och inte i för vid bunke!! 
Placera följande ingredienser i cylindern:
1 ägg 
2 dl mild rapsolja 
1/2 tsk dijonsenap (går att utesluta)
1 krm salt 
Finrivet skal från 1 lime
Saft från 1/2 lime
Ställ mixern på botten och kör på maxeffekt utan att lyfta. När det tjocknat kan du lyfta och köra mixern upp och ned.
Pressa ned 1 vitlöksklyfta, salta och peppra efter tycke och smak.
Klart! Lätt som en plätt! 

Servera med en god sallad, gärna med rostade pinjenötter! 

Hoppas det smakar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar