onsdag 16 april 2014

Ugnsbakad lax med tomat och oliver

För 4 personer

Du behöver:
4 laxfiléer
1 1/2 dl Polpa krossade tomater
2 msk pesto 
1/2 dl riven parmesan (uteslut vid strikt paleo/mejerifritt)
1 tomat
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 dl Halkidiki oliver (urkärnade)
1 tsk oregano
Svartpeppar 
Salt

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
Blanda tomatkross, oregano, salt och peppar, smaka av. 
Tärna tomaten grovt, dela oliverna, skiva rödlöken och finhacka vitlöken. 
Lägg lax, tomat, oliver, lök och vitlök i en ugnsform, salta och peppra rikligt! Bred pesto över laxen, sedan tomatröra.
Toppa med finriven parmesan.
Gratinera i ca 15 minuter. 

Tips: Det funkar utmärkt att byta laxen mot torsk eller varför inte kyckling! 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar