onsdag 25 december 2013

Grönkålssallad

I morse på Nyhetsmorgon, var det en dam som visade hur man gjorde en god grönkålssallad. Hemligheten var att grönkålen skulle "masseras" med en dressing för att bli mjukare och få smak. 
Jag blev nyfiken och bestämde mig för att prova!
Resultatet blev kanon! Ni bara måste prova! 


Dressing
Mixa med mixerstav:
1 avokado
1 msk ljus soja
1 lime (saften)
1-2 tsk färsk, riven ingefära

Rostade solroskärnor 
Rosta på hög värme i i torr panna. 

Skär bort stjälkarna från grönkålen. Skär eller klipp den sedan i mindre bitar. 
Häll över dressingen och massera/knåda runt med händerna.
Låt vila en stund innan servering.
Toppa med de rostade solroskärnorna. 

Lycka till! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar