tisdag 19 november 2013

Lammfärsbiffar med parmesansås

Nu ska jag bjuda er på ett recept som jag är mycket stolt över, och som jag och familjen verkligen älskar!!


Lammfärsbiffar
800g lammfärs
2  pressade vitlöksklyftor
2 ägg
2 msk Italiensk fond eller kalvfond
1 msk torkad basilika
1 krm salt
ca 1/2 tsk nymald svartpeppar 
1 dl finriven morot

Blanda väl och gör lagom stora biffar. 
Bryn i rikligt med smör tills biffen nästan är genomstekt, lägg åt sidan, stek nästa omgång. När alla biffar är brynda, sänk värmen till ettan, lägg tillbaka alla biffar i pannan och låt dem bli klara på eftervärme. Håll koll så de inte blir för torra!! 

Parmesansås
5 dl vispgrädde 
1 1/2 dl finriven parmesan
1 1/2 tsk Italiensk fond eller kalvfond

Koka upp grädde och fond. Sänk värmen och tillsätt osten under omrörning. Låt småputtra en stund, rör med jämna mellanrum. 

Servera med rostad sötpotatis (eller andra rostade rotfrukter), riven parmesanost och en fräsch sallad. 

Hoppas det smakar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar