söndag 6 oktober 2013

Thaigryta med koriander och lime


Igår blev det Thaigryta med smak av koriander, vitlök, ingefära, lime och chili! 
Så himla gott! 

Recept
5 kycklingfiléer
1 blomkålshuvud
1/2 liten purjolök (gröna delen)
1/2 röd peppar (chili) 
2 vitlöksklyftor
1 citrongräs
1 "tumme" ingefära 
1 kruka färsk koriander
1 lime
5 dl Santa Maria extra creamy coconutmilk 
1 kycklingbuljongtärning
2 tsk fisksås 
Kokosfett 


Gör såhär:
Förbered alla poster i 4 skålar innan du börjar med grytan.

Strimla kycklingen och blanda med fisksås.

Finhacka vitlök och chili.
Banka sönder citrongräset (för att få ut smaken) och finhacka, smått, smått!! 

Grovhacka purjon och dela små buketter av blomkålen.

Finhacka koriander.
Riv skalet från 1 lime.
Skala och finriv ingefäran.

Ta fram en stor stekgryta, i med en stor klick kokosfett och fräs vitlök, chili och citrongräs.

Lägg i kycklingen, rör runt! 
Tillsätt sedan purjo och blomkål.

Häll över kokosmjölken och tillsätt buljong, ingefära, limeskal och koriander. 

Sätt på locket, sänk värmen och låt puttra tills blomkålen är mjuk. 

Servera i soppskål. 

Lycka till! 


2 kommentarer: