tisdag 1 oktober 2013

Mumsig fiskgryta


Recept
1 fänkål
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 burk Polpa tomatkross
2 tomater
2 fiskbuljong tärningar
3 dl vatten 
3 dl grädde 
3 msk fryst dill 
1 krm cayennepeppar 
2 tsk Santa Maria seafood & fish
700 g lax/kolja 


Hacka lök, vitlök och fänkål och låt det svettas i en gryta med olivolja eller smör. Rör runt, det ska ej få färg, bara bli mjukt.
Tillsätt sedan färska, hackade tomater, tomatkrossen, vatten, buljong och kryddor. Låt puttra en stund.
Ta sedan stavmixern och mixa slätt. (Perfekt när barnen skall äta, kan hoppa över om bara jag ska äta)
Tillsätt grädde. Späd med vatten om såsen känns för tjock! 
Tärna fisken och salta. 
Lägg sedan ned fisken och dillen i såsen och servera så fort fisken är genomkokt! 
Lycka till! 

1 kommentar: