söndag 15 september 2013

Röd-gul curry kyckling

Starten på mejerifria veckan börjar idag! Det blev det en snabb kycklinggryta med kokosmjölk och röd och gul curry, till det åt vi blomkålsris.
Jag passar alltid på att göra mycket, så det blir matlåda också! 


Recept
1,5 kg kyckling
1 vitlöksklyfta 
1 gul lök
2-3 tsk rödcurrypasta 
3-4 tsk gul curry 
5 dl Santa Marias extra creamy coconutmilk 
1/2 tsk fisksås
1/2 tärning hönsbuljong 
Kokosfett
Valfria grönsaker, tex. paprika, squash
(Jag hoppade det idag, för att det var tomt i kylen ;) 

Gör såhär:
Ta fram en stor gryta eller wok. Klicka i 
2-3 msk kokosfett. I med currypastan,  hackad vitlök och gul lök, rör om. Sedan slänger du ned kycklingen, tillsätter curry, rör om tills kycklingen är halvklar. I med grönsakerna. Sedan häller du över kokosmjölk, fisksås och buljong. Låt puttra, smaka av, klart! 

Hoppas det smakar! 





1 kommentar:

  1. Gott, gott! Älskar kyckling kryddad med röd curry! :)
    Jag förstår av dina inlägg att du bor i Gävle. Jag bor i Sandviken och jobbar i Gävle! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera