torsdag 8 augusti 2013

Pannkaka? Javisst, gärna!!

Ungar älskar pannkaka! Pannkaka är ingen riktig mat, säger vissa, och jag håller med till viss del! 
Den traditionella pannkakan, på ägg, mjölk och vetemjöl, ja den är hemsk! Ägget är det enda positiva i den smeten! På den pannkakan, som gärna serveras med sylt också (!), stiger blodsockret rätt upp i taket, för att efter bara någon timme störtdyka! Dessutom upplever väldigt många att man får ont i magen om man ätit mycket pannkaka! 

Här hemma äter vi pannkaka som är god, håller blodsockret stabilt, är näringsrik och är snäll mot magen! 
Till pannkakan serverar vi mosade bär och grädde! 
Ett tips för en fullvärdig måltid är att man ställer fram lite grönsaksstavar och dip medan man steker pannkakan, då brukar ungar kunna knapra i sig lite innan maten! 

Mitt pannkaksrecept kan varieras! Jag har redan lagt upp ett på kardemummapannkaka, så kika gärna på det! 


1 dl mandelmjöl el. hasselnötsmjöl 
3 ägg 
2 dl osötad mandelmjölk 
1 1/2 tsk fiberhusk
1 krm salt
Kokosolja eller smör till stekning

Blanda smeten och låt den svälla ett par minuter.
Stek i rikligt med kokosolja, gärna i en liten panna, eller plättlagg, så blir det lättare att vända! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar