måndag 22 juli 2013

Två sorters kesobröd

Då och då bakar jag lite kesobröd. Jag är inte någon "mackmänniska" , så jag äter inte så mycket bröd, men min man och son vill gärna ha! 
Nu på sommaren är det perfekt att ha med sig i matsäck! 
Kesobrödet är ju fritt från gluten och innehåller mindre kolhydrater än vanligt bröd, och mer protein! Man blir dessutom väldigt fort mätt av detta bröd och man står sig länge! 
Här kommer receptet på båda varianterna, ett med frön och ett utan!

Frökesobröd
En liten burk laktosfri keso
3 ägg
1/2 dl linfrö
1/2 dl solrosfrön 
1/2 dl skalade sesamfrön (kan bytas mot hackade nötter)
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver 
En nypa salt

Blanda och bred ut på bakplåtspapper på plåt. Grädda på 225 grader i ca 10 minuter. 
Skär upp rutor när brödet svalnat.

Vitt kesobröd 
En liten laktosfri burk keso
3 ägg
(Mixa med mixerstav)
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk 
1 1/2 tsk bakpulver
En nypa salt

Blanda och gör som på frökesobrödet. 

Lycka till!! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar